Over Thuja en regressietherapie

Wat is Thuja en waarom heet mijn praktijk zo?

Misschien vraag je je af wat Thuja betekent en waarom ik hiervoor heb gekozen als naam voor mijn praktijk voor regressie- en reïncarnatietherapie. Welnu…

Keurig gesnoeid of natuurlijk gegroeid
De Thuja is een boom die behoort tot de coniferen in de cipresfamilie. Bijna alle afbeeldingen op deze website zijn van Thuja’s. Lange tijd had ik een hekel aan deze bomen. In de perfect getrimde Thujaheggetjes rond keurige tuinen zag ik kunstmatige groei, beperking en gedwongen conformiteit. Kortom: de Thuja zat behoorlijk in mijn allergie.

Dat veranderde toen ik in een tuin van een vriend zag hoe een Thuja kan uitgroeien tot een prachtige, majestueuze boom. Ik kwam de Thuja tegen in rituelen, waar het blad en de takken gebruikt worden vanwege de reinigende en beschermende eigenschappen.  Zo maken bij de Zweethutceremonie de vuurmensen hun brushes van Thujatakken en  fijngemalen Thujabladeren zorgen voor reinigend vuurwerk op de gloeiende stenen in de hut.

Worden wie je werkelijk bent
Van strak geknipte heg tot grootse schoonheid: een boom met twee uiteenlopende verschijningsvormen, afhankelijk van de ruimte die hij krijgt om te groeien. Voor mij vertegenwoordigt de Thuja het perfecte voorbeeld van hoe ver we van onze ware essentie en grootsheid kunnen afdwalen door ervaringen die ons klein houden en dwingen tot aanpassing. En hoe magnifiek en betekenisvol we kunnen zijn als we mogen uitgroeien tot wie we werkelijk zijn.