De therapie

Waarom regressietherapie?
Het doel van regressie- en reïncarnatietherapie is het bewerkstellingen van blijvende veranderingen op fysiek, emotioneel, mentaal en/of spiritueel gebied:

  • Je gezondheid verbetert en je vitaliteit en levensvreugde nemen toe.
  • Je komt meer en beter in contact met het authentieke deel van jezelf.
  • Je gedrag verandert, net als je reacties op bepaalde situaties.
  • Je proces van innerlijke groei, bewustwording en zingeving wordt ondersteund.

Wat is regressietherapie?
Regressie- en reïncarnatietherapie gaat ervan uit dat huidige klachten en problemen hun oorsprong vinden in het verleden.
Wanneer een oorspronkelijke ervaring niet is verwerkt, ontstaat er trauma. Gevoelens, emoties, gedachten hebben zich vastgezet in je systeem. De herinneringen aan de gebeurtenis zijn nog altijd van invloed: op je gedrag, je gezondheid en je emoties. Dit kan allerlei lichamelijke, emotionele en mentale klachten veroorzaken.

Door terug te gaan naar het verleden worden de traumatische herinneringen die in je onderbewuste zijn opgeslagen, wakker.
Tijdens een herbeleving ontlaad en integreer je oude overtuigingen, pijn, emoties en strategieën. Regressietherapie is dus een vorm van traumaverwerking.
Er is moed voor nodig om de pijn en de narigheid uit je verleden op te zoeken; traumabehandeling kan confronterend zijn.

Als je jezelf de moeite waard vindt en het proces aangaat, zul je daar zeker de vruchten van plukken. Je krijgt weer toegang tot gezonde levensenergie, evenwicht en kracht; overleven maakt plaats voor leven in het hier en nu. 

Terug naar het verleden
Om de trauma’s te neutraliseren die ten grondslag liggen aan je huidige problemen, vatten we het verleden ruim op. We werken met verschillende gebieden van het leven: je recente verleden en je jeugd, maar ook je geboorte en alle ervaringen die daaraan voorafgingen: zwangerschap, conceptie en vorige levens.

Reïncarnatietherapie
Het is voor deze vorm van therapie niet noodzakelijk om in vorige levens of reïncarnatie te geloven. Je kunt een vorig leven zien als een metafoor of als een symbool voor je huidige klachten of problematiek. Het is de beeldtaal waarmee je onderbewuste communiceert.

Het is wel belangrijk dat je de indrukken die je tijdens een sessie krijgt serieus neemt.

Lees meer over:
De werkwijze
Is deze therapie geschikt voor mij?
Voor welke klachten?
Ervaringen van cliënten
Wetenschappelijk bewijst